Paylaşım Vadisi
>
Haberler ve Tartışma Platformu
>
Tartışma Bölümü
>
Hangi takımı tutuyosun? NEDEN ?????
Sayfa:
1
[
2
]
3
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Hangi takımı tutuyosun? NEDEN ????? (Okunma Sayısı 782 defa)
26 Şubat 2008, 00:38:48
appelsientje
UzuM KaRaSI GoZLeRIM
Prenses
Tebrikler: 46
«
Yanıtla #15 :
26 Şubat 2008, 00:38:48 »
cok ayipp baska takim mi var ki ahmettt
Sponsor Bağlantı
26 Şubat 2008, 01:04:14
canimsin_sen_ya
SeRsErİ
Emekci
Tebrikler: 200
Dert Etme Tendıne Gulumse Yeter....
«
Yanıtla #16 :
26 Şubat 2008, 01:04:14 »
hehe GaLaTaSaRaY
BiR GüNdE SeVmEdİKkİ BiR GüNdE BıRaKaLıMmMm
19 Mart 2008, 16:04:34
meta_rey
Aşk bir mülteci, göçüp gider, bilmez değer!!!
Emekci
Tebrikler: 10
Şimdilerde tanımıyoruz birbirimizi
«
Yanıtla #17 :
19 Mart 2008, 16:04:34 »
Aslında takım tutmam.Soranlara GALATASARAY diorum.Sebeb dayımın tutuyor dier sebebi bende bilmiyorum
07 Haziran 2008, 15:05:26
emrullah1299
Yeni Üye
Tebrikler: 2
«
Yanıtla #18 :
07 Haziran 2008, 15:05:26 »
FENERBAHÇEYİ TUTUYORUM. ÇÜNKÜ ;
1- ÇOK SEVİYORUM
2- TARİHİNDEN DOLAYI ( MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE EZİLEN HALKIMIZA SPORDA DA OLSA BÜYÜK GURURLAR YAŞATTIĞI MİLLİ SEVİNÇLER YAŞATTIĞI İÇİN)
3- DEDEM DE FENERLİ OLDUĞU İÇİN
4- ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TE FENERBAHÇELİYDİ.
NOT: HANGİ TAKIMI TUTARSAK TUTALIM HEPİMİZ BU ÜLKENİN EVLADIYIZ YURT İÇİNDE RAKİP OLSAKTA BU REKABET TATLI BİR REKABET OLMALI AMA YURT DIŞINDA RENGİNE BAKILMAKSIZIN KIRMIZI BEYAZ OLARAK GÖRMELİ VE O TÜRK TAKIMIMIZI SONUNA KADAR DESTEKLEMELİYİZ.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
09 Haziran 2008, 19:43:12
nials
Prenses
Tebrikler: 3
«
Yanıtla #19 :
09 Haziran 2008, 19:43:12 »
Galatasarayı tutuyorum Yazdığı efsanelerle, Türk ün adını avrupalara kazımış olmasıyla, Türkiye Cumhuriyetinin tek olduğunu bilen, kendini Cumhuriyet görmeyen olduğu için, bizlere verdiği tüm kupalar için, formasındaki yıldızlar için her daim GALATASARAY
10 Haziran 2008, 07:28:11
yakes
Emekci
Tebrikler: 6
Yüksel Türk senin için yükselmenin hududu yoktur..
«
Yanıtla #20 :
10 Haziran 2008, 07:28:11 »
GALATASARAY lı doğdum, GALATASARAY lı öleceğim. Kuruluş amacı TÜRK olmayan takımları yenmek olduğu için GALATASARAY lıyım, bizlere uefa ve süper kupa sevincini yaşatan ilk TÜRK takımı olduğu için GALATASARAY lıyım. Gerçekleri tarih yazar, tarihide GALATASARAY ın yazdığı için GALATASARAY lıyım. Paraya pulu ikinci sıraya koyup tek amacı önce formasını giydiği kulübüne şampiyonluklar kazandırmak olan futbolculara sahib olduğu için GALATASARAY lıyım( her zaman böyle futbolcular vardır bu takımda, parayı birinci sıaya koyanlar kapı önüne konmuştur).
Sayacak çok sebeb var ama bunlar yeterli şimdilik.
Bu arada M.Kemal ATATÜRK hangi takımlı arkadaşlar, bjklimi fblimi bir türlü anlaşamadınız
Register
or
Login
12 Haziran 2008, 00:45:03
emrullah1299
Yeni Üye
«
Yanıtla #21 :
12 Haziran 2008, 00:45:03 »
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK FENERBAHÇELİDİR. BUNU TARTIŞILACAK BİR YANI DA YOKTUR. AÇIN KİTAPLARI OKUYUN LÜTFEN. AYRICA ŞUNUDA SÖYLEYİM BÜTÜN TÜRK TAKIMLARI HEPİMİZİN GS SİDE BJK SİDE FB SİDE HEPSİİ. BUGÜN MİLLİ MAÇTA SEMİH GOL ATINCA HANGİNİZ SEVİNMEDİNİZ YA DA ARDA GOL ATINCA HANGİNİ SEVİNMEDİNİZZ?
? BİZLER KENDİ İÇİMİZDE DOSTLUK ÇERÇEVESİ İÇİNDE MÜCADELEMİZİ YAPARIZ AMA İŞ VATAN TOPRAKLARINDA DIŞARI ÇIKARSA HEPİMİZ BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ.
12 Haziran 2008, 15:36:34
yakes
Emekci
«
Yanıtla #22 :
12 Haziran 2008, 15:36:34 »
Yabancı takımlarla yapılan maçlarda tabiki renklerin takımların önemi yok, önemli olan TÜRKİYE yi temsil eden takımdır, ve takımın adı benim için , benim gibi düşününler için TÜRKİYE olur. Bu konuda senle aynı fikirdeyim.
Ama Atatürk'ün fenerbahçeli olması yönündeki iddialara katılmıyorum, fenerli olduğuna dair belgeler olduğu kadar beşiktaştır olduğuna dair belgelerde vardır ve ilk kurulan kulüp beşiktaştır. Ben GALATASARLI olmama rağmen beşiktaşla ve fenerle ilgli az çok bilgim vardır. Mesela fenerbahçenin kurucusunun galatasaray lisesi mezunu ve galatasaray futbol takımı oyuncusu olduğuna dair bilgilerde vardır. Beşiktaşın kuruluş amacının da siyasi ve özel sebeleri vardır yani bir devlet politikası olduğuna dair bilgilerde vardır, diyeceksinki bu nerden çıktı ben araştırdım böyle şeylerde buldum
.
Atatürk'ün fenerli olduğunu iddia ediyorsun ben aşağıya bir yazarın kitabından bir alıntı koyacağım ;
"Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim."
Reisicumhur,
Mustafa Kemal ATATÜRK
2 Aralık 1930
Atatürk; 1930, 1932 ve 1933 yıllarında Galatasaray Lisesi'ni ziyaret etmiştir. Bunlardan ilkinin haberi Cumhuriyet Gazetesi'nde manşetten şöyle verilmişti:
'Reisicumhur dün Harp Akademi'sini, Mülkiye'yi, Harbiye'yi ve Galatasaray'ı ziyaret etti.'
İlk ziyaret sırasında lisenin müdürü olan Fethi İsfendiyaroğlu o günün 'perde arkasını' yıllar sonra bana şöyle anlatmıştı:
‘... Müdür odasındayız. Reisicumhur, ‘lütfen masamı şereflendirmeleri' önerimi ‘Hayır müdür bey! Herkes kendi yerinde oturmalı ve oturduğu yeri de haketmelidir!...' sözleriyle reddettiğinden ben de yanlarında ve ayakta durmayı yeğlemiştim. Okul ve öğrenimle ilgili sorularını yanıtlıyorum. Kahveler içilirken, İçişleri Bakanı, yakın arkadaşı ve okulun eski öğrencilerinden Şükrü Kaya Bey, Gazi'nin kulağına eğilerek:
Harp Akademisi, Harbiye, Mülkiye anladım da niçin Galatasaray, Paşam, diye soruyor; yoksa siz de bizden misiniz?
- O da ne demek, çocuk?
- Yani Galatasaray'ı mı tutuyorsunuz?
- Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim.
KAYNAK:
Tevfik Fikret ve Haluk Gerçeği
Orhan Karaveli
2005 (İstanbul)
PERGAMON YAYINLARI
ISBN: 9759682656
Neyse kardeş bırakalım Atatürk'ün fenerli veya beşiktaşlı oluşunu dün akşamki galibiyetin sevincini yaşayalım.Çünkü önderimizin hangi takımlı olduğunu ondan başkası bilemez hiç biryerde açıklama yapmamıştır bu konuda.
Register
or
Login
12 Haziran 2008, 15:57:16
ozan52
BaBa YaTaR ŞaFaK aTaR 87/3 Tertip
Yeni Üye
KaRaDeNiZiN ÇılqıN U$aGu
«
Yanıtla #23 :
12 Haziran 2008, 15:57:16 »
Başka söze gerek yok tabiki GaLaTaSaRaY
Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı akşam güneşi.
Onca zamanın üstünde eskimeyen bir düşüncesin şimdi
İnsan hergün anımsar mı aynı gözleri
SENİ SEVİYORDUM ve senin haberin yoktu
12 Haziran 2008, 23:06:26
emrullah1299
Yeni Üye
«
Yanıtla #24 :
12 Haziran 2008, 23:06:26 »
bende sana bir örnek vereyim tarihten. ATATÜRK bir yerde toplantı esnasında konu futboldan açılmış ve herkes tuttuğu takımı söylemiştir. ve fb 1 kişi gs den az kalmıştır bunu üzerined ATAMIZ şuan fb ve gs eşit demiştir yani kendiside hangi takımlı olduğunu açıkça burda ifade etmiştir. çünkü tek o söylememişti hangi takımlı olduğunu oda söyleyince gs ve fb eşit olmuştur. bunu bir çok yerde okudum. olanlar tamı tamına böyle değil ama ordaki konuyu anlatmaya çalıştım. unutmaki bjk 100. yılında şampiyon olunca ATATÜRK bjklidir diye söylentiler çıkmıştır. oysaki herkes hangi takımlı olduğunu bilir. bu konuyu bende araştırdım bir tarih bölümü mezunu öğrenci olarak. neyse dediğin gibi galibiyetin tadını çıkarmak lazımm
16 Haziran 2008, 21:28:37
eftal
Yeni Üye
Tebrikler: 0
«
Yanıtla #25 :
16 Haziran 2008, 21:28:37 »
fenerbahçe nedeni rahmetli ağbimin hatırası bana
17 Haziran 2008, 01:09:15
yakes
Emekci
«
Yanıtla #26 :
17 Haziran 2008, 01:09:15 »
Alıntı sahibi: emrullah1299 üzerinde 12 Haziran 2008, 23:06:26
bende sana bir örnek vereyim tarihten.
ATATÜRK bir yerde toplantı esnasında konu futboldan açılmış ve herkes tuttuğu takımı söylemiştir. ve fb 1 kişi gs den az kalmıştır bunu üzerined ATAMIZ şuan fb ve gs eşit demiştir yani kendiside hangi takımlı olduğunu açıkça burda ifade etmiştir. çünkü tek o söylememişti hangi takımlı olduğunu oda söyleyince gs ve fb eşit olmuştur.
bunu bir çok yerde okudum. olanlar tamı tamına böyle değil ama ordaki konuyu anlatmaya çalıştım. unutmaki bjk 100. yılında şampiyon olunca ATATÜRK bjklidir diye söylentiler çıkmıştır. oysaki herkes hangi takımlı olduğunu bilir. bu konuyu bende araştırdım bir tarih bölümü mezunu öğrenci olarak. neyse dediğin gibi galibiyetin tadını çıkarmak lazımm
Alıntı sahibi: yakes üzerinde 12 Haziran 2008, 15:36:34
- Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler.
Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim.
KAYNAK:
Tevfik Fikret ve Haluk Gerçeği
Orhan Karaveli
2005 (İstanbul)
PERGAMON YAYINLARI
ISBN: 9759682656
bak senin ve benim yazdığın yorumlardaki kırmızı yerleri okursan, benim yazdığımda Atatürk'ün asla takımını açıklamayacağını devlet adamları kumandanlar vb. kişiler açıklarsa otorite sarsılır ve tartışılırlar ayrımcılık ve nifak oluşur dediğini yazmışım.
Senin yorumda ise Atatürk'ün bir toplantıda gsliler fazla olunca iki takımın eşit olduğunu sölediğini yazmışsın. Acaba iki takım arasındaki eşitsizlik bozulmasın diye demiş olmasın , eğer gsliyim dese gs ağır basacak oradaki kişiler arasında yada bjkliyim dese gs yine ağır basacak, belkide orada eşitsizlik olmasın diye böyle davranmış olabilir. Çünkü "Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." bunu diyen bir insan asla takımını açıklamaz.
Birde tarih öğrencisiyim diyorsun kardeşim güzel bir bölüm, ama tarihe nerden baktığına bağlı tarih bize bu sizin tarihiniz denilip okulllarda öğretilenmidir, yada bir çok insanın bilmediği gerçek olan, bizlere anlatılmayan, yaşanılan tarihimizmidir. Beşiktaşın tarihinide incele derim sana Milli Mücadeleye katkısını bir araştır istersen. Sana şunu diyecem ilk kurulan takım bjk ve Atatürk Milli Mücadele için uğraşırken yine Milli Mücadeleye hizmet eden bjk taraftarı olamazmı acaba, neden fb kurulsun diye beklesin, ve şuda var fb nin kurucuları kimlerdir bakmak lazım tarihi iyi araştırmak lazım.
Bütün bu olasılıklar var ama ben Atatürk'ün bjkli olduğunu iddaa etmiyorum, sadece Atatürk'ün hangi takımlı olduğunu kendisinden başka kimsenin bilmesinin mümkün olmayacağını ve kendisininde bunu hiç bir yerde açıklamayacağını iddaa ediyorum Çünkü yukarda zaten bunu tescillemiş bazı sözlerle.
Bu arada ben bjkli falan değilim bilesin ben GALATASARAY taraftarıyım, ve bu işe bizim karıştırılmadığımız için mutluyum,
Register
or
Login
17 Haziran 2008, 16:53:43
emrullah1299
Yeni Üye
«
Yanıtla #27 :
17 Haziran 2008, 16:53:43 »
o zaman bende sana şunu derim FENERBAHÇE'DE İSTANBUL'UN işgal edilmesinden milli mücadelenin başlamasına kadar geçen sürede bu ülke için çok faydalı işler yapmıştır. kimin kaç yılında kurulduğu değil kimnin neler yaptığı önemlidir. bilmem bilir misin ama zamanında istanbul işgal edilince o dönemlerde de en iyi takım FENERBAHÇE. ingilterenin en ünlü komutanın FENERBAHÇE ile maç yapmak istiyor ilk maçı FENERBAHÇE kazaanıyor daha sonra maltadan çeşitli civar ülkelerden o ülkelerin en iyi oyuncularının seçildiği bir takım kurulup FENERBAHÇE karşısına çıkarılıyor. ve FENERBAHÇE li futbolcularda doğru düzgün ayakkabıda yok ama içlerinde TÜRKLÜK RUHU var. ve maçıı FENERBAHÇE 2-1 kazanıyor 1-0 geri düşmesine karşın . ve sonunda yarım metre uzunluğunda , ağırlığını tam hatırlayamıyorum kupayı FENERBAHÇE o buhranlı karmaşık günlerde kazanarak TÜRK MİLLETİNE armağan ediyor. bu FENERBAHÇE tarihinden bir örnek. ATATÜRK'ÜN FENERBAHÇE kulübüne maaşından belli bir kısmını bağış yaptığını biliyor musun bilmiyrum?
??
20 Haziran 2008, 01:12:59
yakes
Emekci
«
Yanıtla #28 :
20 Haziran 2008, 01:12:59 »
Anlaşılan sen fb li olduğu konusunda bayağı iddalısın, ben hangi takımlı olduğunu kendisindne başkası bilemez diyorum ama sen ise hala bana şunu biliyormusun bunu biliyormusun diyorsun, ben bu kadar iddalı olma diye örnekler verirken( bu örnekleride kaynağıyla beraber veriyorum) sen hala İSTANBUL'un işgalinde fenerbahçe şu başarıları yapmış diyorsun.
Madem İSTANBUL'un işgalinden bahsediyoruz öyleyse bir kaç cümle sarfetmek istiyorum. İşgal zamanlarını bilmiyorum yaşamadım ama okudum kitaplardan, sen fenerbahçenin o dönemde ingilizlerle maç yaptığını, çeşitli ülkelerin en ünlü oyuncularının bir takım oluşturulup fenerbahçenin karşısına çıkartıldığını ve fenerbahçenin bu takımları TÜRKLÜK RUHU ile yendiğinden bahsediyorsun, bu mudur TÜRKLÜK RUHU sence?
Konu çok farklı bir yere geldi o zaman sana ben GALATASARAY taraftarı olarak cevab vermek istiyorum, fenerbahçe yabancı kuvvetlerle maç yaparken benim takımımın oyuncuları, benim mektepi sultani öğrencilerim okularını bırakıp cephede savaşıyorlar idi, ve şehid düşmüş idi bir çoğu.
Acaba hangisi TÜRKLÜK RUHU kapsamına girer ?
Bu arada bilmem biliyormusun benim GALATASARAY'ımın kuruluş amacını ? TÜRK OLMAYAN TAKIMLARI YENMEK. TÜRKLÜK RUHU yabancı takımlarla maç yapıp kupa kazanmaksa o zaman bu konuda sana diyeceğim son şey de müzemizdeki UEFA ve SÜPER KUPA, bazıları tesadüf olarak görsede biz onları alnımızın akıyla kazandık, TÜRKLÜK RUHU ile kazandık ve TÜRKİYE' nin çok güzel tanıtımını yaptık tüm dünyaya ANNEEE TÜRKLER GELİYOR dedirttik. Bu saatten sonrada belki bir 100 sene bizde dahil olmak üzere kimse bu başarıları tekrarlayamaz.
Şimdi konu nerden nereye geldi diğer arkadaşlardan özür diliyorum, sen bana cevab olarak bişeyler yazsanda haklısın diyecem eyvallah deyip gececem, sana cevab veremediğimden yada veremeyeceğimden değil konuyu daha fazla dağıtmayıp diğer arkadaşları rahatsız etmemek için konuyu uzatmayacağım. Beni tanıyanlar bilir sölediğim herşeyi belge ve kaynaklara daynarak sölerim, sağda soldaki kıytırık sitelerdeki yorumları kaynak alarak yorum yapmam hiç bir zaman.
GALATASARAYLIYIM, ÇÜNKÜ GERÇEKLERİ TARİH YAZAR TARİHİDE GALATASARAY
Register
or
Login
21 Haziran 2008, 22:45:52
emrullah1299
Yeni Üye
«
Yanıtla #29 :
21 Haziran 2008, 22:45:52 »
BİRİNCİSİ ben sağdan soldan kıytırık sitelerden aldığım bilgiler ile karşına çıkmıyorum. evet GALATASARAYIMIZ avrupada başarılar elde etti bu bir FENERBAHÇELi olarak ama ruhunda TÜRKLÜK DUYGUSUNU taşıyan biri olarak benide en az senin kadar gururlandırdı duygulandırdı. ben burda yok gs yok fb muhabbeti yapmıyorum. ayrıca sen nasıl elindeki belgelerden konuşuyorsun bende zamanında okumuş olduğum kitaplardan elde ettiğim( not kıytırık sitelerden değil ) bilgileri senlen paylaşıyorum. unutmaki savaş türlerini sende benim kadar bilirsin. savaşta tek savaş alanında savaşılmaz savaş alanının dışında da yapılan psikolojik bir savaş vardır. evet GS li kardeşlerimiz şehitlik mertebesine erişmiş vatanı için canını vermiştir kimsenin buna itiraazı olamaz ama şuda vardır ki FB li kardeşlerimizde sahada vermiş olduğu bir mücadele ile o buhranlı günlerde halkımızın morale ihtiyacı olduğu günlerde çıkıp işgal kuvvetlerinin getirdiği topçular ile mücadele etmiş ve kazanmış halkımıza büyük bir moral kaynağı olmuştıur. bu ülke için savaşan herkes bu ülke için bir şeyler yapmıştır . gerek savaş alanında gerek sahada .... evet bencede bana cvp yazma çünkü ne sen beni ikna edebilirsin ne de ben seni ama bir gerçek var ki EN BÜYÜK FENERBAHÇELİ ATATÜRK'TÜR. bunu çürütmek için komplo teorileri kurmanıza gerek yok gerçekler ortada. ayrıca başarının kalıcı ve devamı olanı iyidir. İNŞALLAH GS MİZDE BJK MİZDE FB MİZDE AVRUPADA BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDERLER. İŞ AVRUPA OLDUMU SİYAHIDA BEYAZIDA SARISIDA KIRMIZISIDA LACİVERDTİDE BENİM İÇİN AY YILDIZ- KIRMIZI BEYAZDIR. TŞKLER SEVİYELİ TARTIŞMA İÇİNNNN
Sayfa:
1
[
2
]
3
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer: